Chocolats au gianduja croustillant

Chocolats au gianduja croustillant

Hello everybody, it is John, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to make a special dish, Chocolats au gianduja croustillant. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.

Chocolats au gianduja croustillant is one of the most well liked of current trending foods on earth. It is enjoyed by millions every day. It is simple, it's fast, it tastes yummy. Chocolats au gianduja croustillant is something which I've loved my entire life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Chocolats au gianduja croustillant, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Chocolats au gianduja croustillant delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Chocolats au gianduja croustillant is 15 chocolats. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Chocolats au gianduja croustillant using 13 ingredients and 17 steps. Here is how you can achieve that.

Des chocolats très gourmands et crousti-fondants à base de chocolat au lait, gianduja et crêpes dentelle !

Cette recette est également à retrouver sur mon blog : https://couleurambree.com/blog/

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Chocolats au gianduja croustillant:

  1. Coques :
  2. 175 g chocolat de couverture (j'ai pris du chocolat au lait)
  3. Garniture :
  4. 150 g gianduja, recette déjà disponible dans mes recettes Cookpad
  5. 50 g crêpes dentelle
  6. Décor :
  7. 1 peu de chocolat blanc
  8. Quelques miettes de crêpes dentelle
  9. Matériel :
  10. Thermomètre-sonde pour tempérer le chocolat
  11. Poches à douille
  12. Moule en silicone avec des petites cavités, j'utilise le moule "Tortina" de la marque Silikomart : https://shop.silikomart.com/en/moulds/forme-classiche/sf-043-tortina
  13. Spatule coudée

Steps to make to make Chocolats au gianduja croustillant

  1. Pour les coques en chocolat, mettre le chocolat en morceaux dans un saladier et préparer un autre saladier plus grand rempli d'eau froide avec des glaçons
  2. Tempérer le chocolat : j'utilise du chocolat au lait que je commence à faire fondre au bain-marie en contrôlant la température et en mélangeant à la maryse
  3. Lorsque le chocolat fondu atteint 45/50°C, le sortir et placer le saladier dans le saladier plus grand rempli d'eau froide, le but est de refroidir le chocolat fondu
  4. Mélanger toujours le chocolat jusqu'à refroidissement à 27/28°C
  5. Replacer le saladier de chocolat sur le bain-marie et mélanger à la spatule jusqu'à ce qu'il atteigne environ 30°C : il est prêt à être utilisé !
  6. Récupérer le moule en silicone et couler le chocolat tempéré dans toutes les cavités (plus facile en le mettant préalablement dans une poche à douille)
  7. Retourner le moule sur une grille ou une volette pour que le chocolat s'écoule (on le récupèrera pour fermer les coques), racler les bords des coques et laisser le chocolat durcir le temps de faire la garniture
  8. Pour la garniture, émietter finement les crêpes dentelle dans un saladier. Les mélanger avec le gianduja et réserver la garniture jusqu'à utilisation
  9. Pour le montage, récupérer le moule en silicone avec les coques refroidies
  10. Racler à l'aide d'un couteau ou d'un spatule la surface du moule pour araser à nouveau les coques en chocolat si besoin
  11. Garnir avec une cuillère chaque cavité avec la garniture au gianduja
  12. Laisser prendre la garniture quelques minutes au frigo
  13. Tempérer à nouveau le chocolat récupéré précédemment lors du remplissage des cavités puis le mettre dans une poche à douille
  14. Récupérer le moule et mettre un peu de chocolat sur la garniture pour chaque cavité pour les refermer
  15. L'étaler et l'araser avec la spatule coudée puis laisser durcir les coques
  16. Démouler les chocolats et les décorer avec un petit cornet de chocolat blanc fondu et de miettes de crêpes dentelle
  17. Bonne dégustation !

As your experience and also self-confidence grows, you will certainly discover that you have more natural control over your diet plan as well as adjust your diet regimen to your individual preferences with time. Whether you intend to offer a recipe that makes use of less or more active ingredients or is a little bit basically zesty, you can make easy changes to achieve this goal. In other words, begin making your recipes on schedule. As for fundamental cooking abilities for beginners you don't need to discover them but only if you understand some easy food preparation strategies.

This isn't a complete overview to quick and also very easy lunch dishes however its good food for thought. With any luck this will certainly get your innovative juices moving so you can prepare tasty dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this special food Recipe of Perfect Chocolats au gianduja croustillant. Thank you very much for reading. I am sure that you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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